Stadra Teater

Stadra teater är en kulturoas mitt på landet. Här möts teater, kultur och natur och skapar en idyllisk träffpunkt för upplevelser, sinnesro och inspiration.

Med ett sällsynt vackert läge vid den mystiska sjön Grecken ligger Stadra Teater. På scenen i den vitkalkade ladugården har, bland många andra, Gustaf Fröding, Agnes von Krusenstjerna, Gunnar Ekelöf, Hjalmar Bergman, Selma Lagerlöf och August Blanche gestaltats. Välkommen till ett kulturcentrum och en levande teaterscen, mitt på landsbygden. Förutom teateruppsättningar, anordnar Stadra Teater familjeföreställningar, programkvällar, guidningar och konstutställningar. På teaterkaféet Paradiset kan du njuta av kakor och bakverk och ett glas gott.

Teaterfoajén

I Stadras teaterfoajé i Storgatubacken i Nora kan du inte bara köpa biljetter, presentkort och annat kul. Här finns Bergslagens minsta teater med föreställningar under oktober–mars.

Föreställningar & aktiviteter 2023

4 februari-12 mars Minnen från Jalta, Stadras Teaterfoajé
25 & 26 februari Stadra Vinterscen, en vinterupplevelse i februarinatten
15 mars, 29 mars, 12 april Nyfiken på Jordens oro viker, föreläsningsserie
30 juni-13 augusti Jordens oro viker, en pjäs om Johan Olof Wallin

Sommarens föreställning är Jordens oro viker

Sommaren 2023 (30 juni–13 aug) ger Stadra Teater Jordens oro viker, en kostympjäs som utspelar sig under 1800-talets första årtionden. I pjäsen
möter vi psalmdiktaren, författaren och prästen Johan Olof Wallin, passionerad såväl som ung som äldre. I denna berättelse ryms flera kärlekshistorier, bland annat den med gårdens unga dotter under informatorstiden på Stadra, en historia som aldrig fick blomma ut. Jordens oro viker är en pjäs om drömmar och sökande, om att förvalta sitt liv och om att få vara passionerat uppfylld av ett kall. I uppsättning ryms kostym från empirens tidevarv, i en historia som även berättas med dans- och sånginslag och med värme och humor.
Läs mer och boka biljetter på stadrateater.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.