Personliga butiker

Välkommen till en unik stadskärna, med mysiga butiker och äkta småstadskänsla.

Noras gator bjuder in till att ”gå på stan”. Strosa kullerstensgatorna fram och upptäck små butiker inrymda i de gamla trähusen. Stanna till vid torget och ta en paus innan du promenerar ned till sjön. En loppis där, ett café där. Här finns inga stora kedjor, varje butik har sin egen personlighet och utbud – precis som förr i tiden. Och framför allt, här finns tid för personlig service och småprat.
Nora är en liten stad, med ett stort utbud. I stadskärnan kan du hitta det mesta du behöver. Med ögongodis och fynd bakom varje gathörn. Besök ostbutiken med den kunniga personalen, spana in en ny servis i bosättningsaffären, kika på skor och kläder eller utrusta cykeln inför sommaren. Shoppa ekologiskt, inredning och blommor eller fynda på någon av alla loppisar.

Stadens butiker

Antikt och Loppis
Det finns många antik- och loppisaffärer i staden. Fynda något på Diversehandeln eller Fotocentralen, eller besök Blå Skåpet, Lenas Gyllene Ting eller Kyrkboden. Här kan man fynda allt från inredning, kläder, design och möbler.

Friluftsliv
På Nora Cykel och Motor finns allt till din cykel, butiken hjälper också till med cykelservice och uppgradering. På Nora Jakt och Sportskytte finns det mesta man kan behöva för friluftslivet och fiske.

Djur och natur
Foder och tillbehör till sällskapsdjur hittar du på C&C Djurcenter. Och i Ås hittar du djurtema, en butik med fokus på temat Djur & Natur, här finns djurtillbehör, spel och lek.

Blommor och Trädgård
På stadens två blomsteraffärer, Kanans blomsterhandel och Kjellbergs blomsterhandel, hittar du ett brett sortiment av blommor, buketter, växter och dekoration för trädgården. Lite utanför centrum hittar du även handelsträdgården Lilla trädgården.

Hobby och hantverk
Garn och sytillbehör eller hammare och pensel. I Nora finns många affärer för de kreativa och fingerfärdiga. Kika in på handarbetsbutiken Knut och Tova, Noraskogs Antik & Byggnadsvård eller Mobergs bygghandel.

Kläder, skor och accessoarer
Handla säsongens kläder och skor. På Maries skor finns ett stort utbud av olika modeller och märken, Titt-in har ett brett sortiment av kläder och Lilla Änglabo har fina kläder till barnen. På Guldgåvan kan man handla bland annat smycken och klockor.

Inredning
Letar du något till hemmet kan du kliva in på Leon. Sandbergs Bosättningsaffär, Helens Hörna, Frino El, Rambutiken eller ROOM 55. I dessa butiker hittar du allt från glas, porslin, husgeråd och hemelektronik.

Skafferi, delikatess och charkerturi
Hos Nora Ost & Delikatess hittar du utvalda ostar, charkuterier och andra delikatesser. För ett mindre utbud av ekologiska och lokala produkter kan man även besöka Helens Hörna.

För alla stadens butiker besök handlainora.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Lär känna några av stadens handlare

Åke Mossberg, Fotocentralen
Fredrik Styrfält och Anders Lundgren, Noraskogs Antik & Byggnadsvård
Ylva Källkvist-Liw, Nora Diversehandel
Annika Sandberg, Leon Sandbergs Bosättningaffär

Fredrik, Leon. Sandberg Bosättningsaffär