Hantverk

Ta del av hantverkarglädjen i Nora. I kvarteret bryggeriet hittar du många av stadens kreativa hantverkare, och i deras öppna ateljéerna och verkstäderna hittar du verk i naturnära material som glas, lera, trä och textil. Passa på att inspireras och köp med ett lokalt hantverk från Nora.

Butiker och ateljéer för konsthantverk

Leon. Sandberg Bosättningsaffär
Hos Leon. Sandbergs bosättningsaffär finner du flera lokala hantverkare representerade bl.a. Birgitta Berg och Moa Rudeberts keramik, träslöjd av Sören Eriksson och keramik av Peter Gustavsson.
www.leonsandberg.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Svalbo Keramik
Moa Rudebert på Svalbo Keramik i Jerle Stad gjuter keramikföremål i formar som hon formger och tillverkar själv. Hon bryter ner kanterna på vaser och skålar, skär sönder och fogar samman igen. Klara starka färger är ett kännetecken för hennes keramik.
www.svalbo.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Butik KOMIN
En butik till bredden fylld med spännande konsthantverk i material såsom trä, textil, glas och keramik av lokala konstnärer och konsthantverkare. I butiken finns även en galleridel med nya konstnärer varje vecka.
www.facebook.com/Butik-KOMINlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kvarteret bryggeriet
Kvarteret Bryggeriet är ett industriområde från 1800-talet som varsamt renoverats om till en välbesökt mötesplats för både Norabor och turister. Här kan du besöka öppna ateljéer, konstutställningar och verkstäder.
Läs mer om Kv. bryggerietöppnas i nytt fönster