Konstnärer

Nora bjuder på ett rikt konstliv. Offentlig konst ute i staden eller inomhus på konstutställningar eller konsthall, eller varför inte uppleva skaparglädjen på plats hos konstnärerna.

Dia Alhamwi
Dia Alhamwi målar framförallt i olja och akryl. Dia har fått stor uppmärksamhet i sitt hemland Syrien, men sedan fem år tillbaka är Nora hans hemvist. Du finner hans ateljé på Prästgatan i ”vaktkuren” på väg ner mot Kvarteret Bryggeriet.
diaalhamwi.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ted Ström
Sedan år 2000 är Nora Teds hemstad. Här har han sin studio och konstärsateljé. I växelbruk med musiken målar Ted akvareller som finns att beskåda i "korridoren" i Kvarteret Bryggeriet.
www.tedstrom.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Anders Wallén
Anders Wallén är en stockholmsfödd norabo, resenär, författare, bildkonstnär, musiker, låtskrivare, arrangör. Han driver tillsammans med Ted Ström “Korridoren” där de ställer ut sina bilder.
kvarteretbryggeriet.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Maria Wangi Ibohm
Konstnär och fotograf, bosatt och verksam i Dalkarlsberg. Hennes konstnärskap står på flera ben, bl.a. textil skulptur i tovad ull, fotografi, teckning och måleri. En gemensam nämnare i hennes verk är det organiska formspråket taget från naturen och mycket färg.
www.wangi.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Fotograf: Cecilia Wendin