Paddla

Upplev bergslagslandskapet från kanot eller SUP. Ta in naturen och upptäck lugnet när du glider längs med ån, den öppna sjön eller älven. Stanna till vid en rastplats, fika eller kanske ta ett dopp.

Paddelleder

Järleån. Järleån flyter i sitt nedre lopp i en lugn och kanotvänlig takt. Ett småbrutet landskap med gott om naturliga rastplatser och fina omgivningar. Kanotleden startar nedströms forsarna vid Järle kvarn. Strax före starten ligger Järleåns naturreservat. Längs ån finns också Järle station, Sveriges äldsta järnvägsstation, samt den vackra bron intill. Järleån lämpar sig utmärkt för en- eller tvådagarspaddling. Ån är förhållandevis lättpaddlad.
Faktablad och karta, JärleånPDF

Rastälven. Rastälven består av en blandning av små sjöar och smala älvpartier avbrutna av forssträckor. Landsvägen ligger bra till för att du ska ha god hjälp av din kanotvagn för landtransporten förbi forsarna. Älven letar sig fram genom ett öppet och omväxlande bergslagslandskap med skog, myrar, jordbrukslandskap, små samhällen och byar. I Rastälven är kanotvagn ett måste.
Faktablad och karta, RastälvenPDF

Paddla på en sjö

Ge dig ut på äventyr eller njut av det stilla vattnet under en varm sommardag. Upplev trästaden från en ny horisont eller ta en tur ut till Alntorps ö för en picknick. Vid Usken väntar även där utmärkta möjligheter för dagspaddling. Här kan du även hyra SUP och kajaker. Att paddla på en sjö är en bra start för nybörjare och familjer. Utforska tillsammans och upplev en annorlunda fysisk utmaning.

Hyr kanot, kajak och SUP på Uskavigården
Tre sjöars väg, Nora, tfn. 0587-33 00 25
www.uskavi.selänk till annan webbplats

Hyr kanot på First Camp Nora - Bergslagen
Kungsgatan, Nora, tfn 0587-123 61
firstcamp.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Hyr SUP på Svalbo
Järle Svalbo 206, Nora, tfn: 070-566 35 60
www.svalbo.comlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster