Cykelturer

I trakten kring Nora slingrar sig landsvägar och grusvägar fram genom skogar, öppna landskap, längs glittrande sjöar och förbi kulturhistoriska platser. Passa på att komma Nora närmre och upptäck trakterna på två hjul.

Norasjön runt & Järleturen

Längd: 22 km alt. 27 km. Start: Nora Station.
Turen är lättrampad och är lämpligast att cykla medsols. Du möter skog, sjö och öppet landskap, mestadels på asfalt. Under turen har du både staden och sjön i blickfånget och på östra sidan väntar en svårslagen vy över Nora. Finns orken, gör en avstickare på 5 km runt Järle. Naturreservatet Järleån är en fin plats för en stunds vila och Jerle stad med Svalbo Café är ett perfekt fikastopp.
Se Norasjön runt på digital karta Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Se Norasjön runt & Järleturen på pdf Pdf, 2.9 MB, öppnas i nytt fönster.

Gruvrundan

Längd: 27 km. Start: Nora Station.
Upplev Bergslagsbygden där traktens historia av bergsbruk gör sig påmind. Cykelturen är kuperad och går på asfalterade vägar. Gör ett stopp vid gruvparken i KLacka-Lerberg och njut av utsikten över Fåsjön. Förboka lunch och gör en matpaus på Åkerby Herrgård.
Se Gruvrundan på digital karta Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Se Gruvrundan på pdf Pdf, 2.8 MB, öppnas i nytt fönster.

Två sjöar runt

Längd: 50 km. Start: Nora Station.
Ta dig runt de vackra sjöarna Fåsjön och Usken strax norr om Nora. Lättrullade och tidvis kuperade vägar på både grus och asfalt. Naturen är storslagen och under sommaren finns fina platser att bada. Trevliga fikastopp är Vreten, Uskavi och Nora-Annas.
Se Två sjöar runt på digital karta Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. 
Se Två sjöar runt på pdf Pdf, 2.8 MB, öppnas i nytt fönster.

Sången runt

Längd: 10 km. Start: Nyhyttans kurort.
Sången runt går nästan uteslutande på grusväg och cyklas bäst medsols. Turen går genom typisk bergslagsskog som efter en stund öppnar upp sig med utsikt över sjön. Badmöjlighet finns vid Sångens södra strand.

Yxsjön runt

Längd: 12 km. Start: Järnboås kyrka.
Turen cyklas bäst medsols och går till en början genom byarna Finnshyttan och Lindesby. Du rullar mestadels på grusväg och når Yxsjön ungefär halvvägs. Sista biten av turen går på gammal banvall. Avsluta med ett dopp vid badplatsen i Finnsjön.

Grängen runt

Längd: 22 km. Start: Grängshyttan.
Turen runt sjöarna stora och lilla Grängen är tidsvis kuperad och går på både grus och asfalt. Här möts du av både natur och kultur. Upptäck naturreservatet Grängshytteforsarna där den sällsynta flodpärlsmusslan trivs och stanna till vid bokloppisen i Södra hyttan för shopping och fika.

Kartblad

Cykelturerna är inte skyltade, men lätta att hitta runt på. På turistbyrån finns kartblad med information och beskrivningar som hjälper dig att planera.

Cykeluthyrning

First Camp Nora-Bergslagen
Vanlig cykel och mountainbike
Nora, tfn. 0587-123 61www.firstcamp.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Cykeltek
Mobil cykeluthyrning och cykelverkstad
Flera olika sorts cyklar cykeltek.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.