Grattis till NoraGlass som fyller 100 år

Hipp, hipp hurra! Noras iskalla stolthet fyller 100 år! Mycket har förändrats under ett sekel, men NoraGlass håller ställningarna – som oförändrad gammal goding i staden.

Det var Selma Gerdin som satte Nora på glasskartan. Selmas glass blev omtalad och såldes där människor samlades. Lördagsdanser, marknader och idrottsevenemang fick besök av de mobila glassbarerna. Allt jobb sköttes av Selma, hennes barn och säsongsanställda hemmafruar och skolflickor. Selmas glass blev definitivt en hit, för både stora och små. Än idag säljs NoraGlass under den varma säsongen, med start i slutet av april, samt under adventshelgerna. Men idag har personalstyrkan bytts ut mot mestadels sommarlediga skolungdomar.

För nuvarande ägare Lena och Anders Kadesjö började glassäventyret 2008. Under åren har de utökat verksamheten med försiktiga steg. Numera driver paret både Strandstugan Slema G nere vid strandpromenaden. Caféerna som gör det möjligt att servera Noras stolthet i olika sammanhang. Ett sätt att utöka och förbättra, utan att förändra själva glassen. Den kalla läckerheten är fortfarande dagsfärsk. Precis som för hundra år sedan.

Läs mer om NoraGlass