På två hjul i Bergslagens natur

I trakten kring Nora slingrar sig landsvägar och grusvägar fram genom skogar, öppna landskap, längs glittrande sjöar och förbi kulturhistoriska platser. Passa på att komma Nora närmre och upptäck trakterna på två hjul.

Norasjön runt & Järleturen

Längd: 22 km alt. 27 km. Start: Nora Station.
Turen är lättrampad och är lämpligast att cykla medsols. Du möter skog, sjö och öppet landskap, mestadels på asfalt. Under turen har du både staden och sjön i blickfånget och på östra sidan väntar en svårslagen vy över Nora. Finns orken, gör en avstickare på 5 km runt Järle. Naturreservatet Järleån är en fin plats för en stunds vila och Jerle stad med Svalbo Café är ett perfekt fikastopp.
Se Norasjön runt på digital karta Länk till annan webbplats.
Se Norasjön runt & Järleturen på pdf Länk till annan webbplats.

Gruvrundan

Längd: 27 km. Start: Nora Station.
Upplev Bergslagsbygden där traktens historia av bergsbruk gör sig påmind. Cykelturen är kuperad och går på asfalterade vägar. Gör ett stopp vid gruvparken i KLacka-Lerberg och njut av utsikten över Fåsjön. Förboka lunch och gör en matpaus på Åkerby Herrgård.
Se Gruvrundan på digital karta Länk till annan webbplats.
Se Gruvrundan på pdf Länk till annan webbplats.

Två sjöar runt

Längd: 50 km. Start: Nora Station.
Ta dig runt de vackra sjöarna Fåsjön och Usken strax norr om Nora. Lättrullade och tidvis kuperade vägar på både grus och asfalt. Naturen är storslagen och under sommaren finns fina platser att bada. Trevliga fikastopp är Vreten, Uskavi och Nora-Annas.
Se Två sjöar runt på digital karta Länk till annan webbplats.
Se Två sjöar runt på pdf Länk till annan webbplats.

Läs mer om cykelturer i Noratrakten