Kurser och läger

Steget ut i naturen är stort för vissa, men vi har flera entreprenörer i kommunen som sänker tröskeln till naturnära upplevelser och friluftsliv. Vill du utvecklas inom cykling? Lära dig paddla kanot? Eller är du helt nybörjare på friluftsliv? Ta hjälp av guider och instruktörer som är vana att vara i naturen på ett eller annat sätt.

BikeinBergslagen
Utbildningar, workshops och föreläsningar inom MTB. De arrangerar MTB-läger, teknikhelger och dagläger. Vill du utveckla din cykling på stökigare stigar i skogen? Boka in en privatlektion, ett paket eller en kortare kurs.
bikeinbergslagen.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Bergslagsguiderna
Bergslasgsguiderna erbjuder möjligheten att uppleva naturen på ett varierande sätt med kunniga och engagerade guider. Det går att delta i allt från paddelturer, vandringar, och grundkurser i friluftsliv.
bergslagsguiderna.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Almsan
Almsan arbetar med personligträning, löpcoaching, gruppcykling och lägerverksamhet. Få hjälp med träningsupplägg, utvecklas inom löpning eller cykling eller delta i ett av deras distanspass för landsvägscykling.
www.almsan.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Hopajola
Hopajola är en ideell förening som arbetar för naturen i Örebro län, och med hjälp av olika föreningar och guider erbjuder de ett stort utbud av naturnnära uppevelser så som naturvandringar, utflykter och friluftsaktiviteter. Hopajola ger årligen ut två guideprogram där länets natur- och friluftsföreningar presenterar delar av sin verksamhet.
www.studieframjandet.se/Hopajola/naturguidninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster