Friluftslivets år

År 2021 är friluftslivets år och det innebär ett år som bjuder på en rad olika friluftsaktiviteter över hela Sverige. Svenskt Friluftsliv har med stöd av Naturvårdsverket skapat detta projekt med slogan ”Luften är fri”. Målet med projektet är att få fler människor att våga sig ut i naturen och öka medvetenheten om friluftslivets värden.

Friluftsliv i Nora är ett lokal projekt inom ramen av Friluftslivets år 2021som verkar för att ge friluftslivet i Nora ett lyft och få ut naturovana i naturen.

Berglagens friluftshelg

13-16 Maj, Bergslagen
En helg för dig som längtar efter att komma ut i naturen. Destination Bergslagen har samlat naturupplevelser och turer för dig som vill vandra, cykla, paddla och mycket annat. Packa ryggsäcken, ta med dig familjen eller bästa vännen och kom hit! Flera av aktiviteterna kommer att ta plats i Nora-trakten.

Mer information kommer.

Biologiska mångfaldens dag

Lördag 22 maj, Folkets park i Nora
2002 utsåg FN den 22 maj till den internationella dagen för biologisk mångfald. Dagen är till för att uppmärksamma och öka medvetenheten om artrikedomens betydelse.

I Nora annordnar Naturskyddsföreningen en rad olika aktiviter under dagen för att uppmärksamma denna dag. Det kommer bli naturguidningar, workshops och politekersamtal kring medborgarförslaget om agenda 2030.

Arrangör: Naturskyddsföreningen i Nora

Introduktionskurs kajak

Söndag 30 maj kl. 17.30-21, Ramsjön
I den här kursen får du lära dig grunderna i kajakpaddling, teknik,
i och urstigning, och om utrustning. Och så ingår en liten testtur. Du behöver inte ha någon förkunskap. Kursen kommer att ta plats vid Ramsjön, och det finns möjlighet att hyra kajak.

Anmälan öppnar 30 april på friluftsfrämjandets hemsida.
Följ länken för att ta dig till anmälningen: www.friluftsframjandet.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Arrangör: Friluftsfrämjandet, friluftsframjandet.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Kontakt: Lotta Sörman 070-340 30 13 (smsa gärna)