Nyfiken på Jordens Oro Viker

"Nyfiken på..." är Stadra Teaters föreläsningsserie för att odla nyfikenhet inför sommarens föreställning "Jordens Oro Viker", om Johan Olof Wallin i Jane Austens tidevarv.

Ons 15 mars kl. 18.30
Ylva Eggehorn – Den motvillig psalmförfattare
Om Kellgren, Wallin, Frostensson och om sig själv. År 2001 var hon Wallinsamfundets pristagare. Hennes psalm Var inte rädd har tröstat så många i Sverige. Hur blev hon då en motvillig psalmförfattare?

Ons 29 mars kl. 18.30
Anders Wejryd – Wallin kom och försvann – och kommer igen?
En ärkebiskop emeritus öser ut sina kunskaper. Denne ärkebiskop emeritus som lever idag berättar om en ärkebiskop från förr. Wallin präglade en hel psalmbok 1819. Hade han inte skrivit psalmerna själv, så hade han bearbetat andras. Alla gillade det inte – men nästan alla vande sig. Men, upptäcker vi nu, han hade en väldig förmåga att skriva psalmer utifrån och in i förhållanden och situationer. Sådan behövs.

Ons 12 april kl. 18.30
Agneta von GegerfeltDen magiska scenkostymen
Stadras kostymskapare berättar om magin, förvandlingskonsten och sensualismen i olika rollers uttryck. Agneta von Gegerfelt har mångårig erfarenhet av att arbeta med mask, peruk och smink och kostym på Malmö Stadsteater, Malmö Opera, Teaterhögskolan i Malmö, Folkoperan i Stockholm och många andra platser. Hon är också Stadras kostymskapare och berättar ikväll om magin, förvandlingskonsten och sensualismen i olika rollers uttryck.

Plats: Nora Bibliotek, konsthallen, Storgatan 15

Biljetter: 175 kr/person, 80 kr ungdom (upp till 19 år) bokas via www.nortic.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Nora turistbyrå 0587-811 20 eller Teaterfoajen tfn: 0587-31 13 05
Mer info på www.stadrateater.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tid: onsdag 29 mars kl. 18:30

Plats: Nora Bibliotek, konsthallen