Gården där tiden stått stilla

Besök ett unikt museum och lev dig in i hur livet kunde se ut för en borgarfamilj runt förra sekelskiftet. Göthlinska gården är en välbevarad tidskapsel, mitt i Nora.

Familjen Göthlins borgarhem från senare hälften av 1800-talet ser ut precis som när det donerades till staden av yngsta dottern Ingrid (d. 1961). Här har tiden stått stilla. Som besökare får du uppleva och fascineras av prylar och detaljer som vittnar om familjen Göthlins intressen. Här finns prov på Fröken Ingrids intresse porslinsmålning, men också konst, fotografier, möbler, leksaker och prydnadsföremål daterade från 1600-talet och framåt. I gården finns också en utställning med kvinnligt mode ur familjen Göthlins garderob 1890–1930.
Göthlinska gården är skyddad som byggnadsminne.
Mer om Göthlinska gårdenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Gå på guidad visning

Följ med på en visning i ett unikt museum och lev dig in i hur livet kunde se ut för en borgarfamilj runt förra sekelskiftet.
De giudade visningarna är slut för säsonen.
Öppet för gruppbokningar via Nora Turistbyrå tfn 0587-811 20.
Gården är stängd för bokningar under perioden 1/11- 15/3.

Drop in på Göthlinska

Kika in i huset och upptäck svunna tider. Ingång från verandan på gårdens baksida, Kungsgatan 4. Entré: 40 kr, betalning kontant eller med swish.
Gården är stängd för drop-in-besök.

Norautställning

I Göthlinska gårdens vagnslider finns ett litet museum om Nora. Här presenteras Noras historia i text och bilder från olika tidsperioder med bakgrund i gruvdriften och järnframställningen. Utställningen är stängd för säsongen.