Upptäck veternjärnvägen

Låt dig förflyttas bakåt i tiden och upptäck en svunnen tid. År 1856 gick Sveriges första tågresa här och det var loket Prins Oscar som fick inviga banan. Och mycket är sig lik sen den första åkturen.

Ta en tur med ångloket

Under en dag när tågen kör möts du av tidstypiska kläder, röken från loken och ljudet av ångvisslan. Här får du en chans att resa som förr. Varje sommar avgår ånglok och rälsbuss enligt tidtabell från Nora station.
Tidtabell och biljettbokning via nbvj.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Veteranjärnvägen och Nora station

Hela området med byggnader, lokstallar, vagnar och maskiner är en del av en magisk järnvägsmiljö. Tågtrafiken och järnvägen skapade många behov och förr fanns bland annat plåtverkstad, snickeri, smedja och gjuteri på området. Idag kan man gå runt och titta på alla de gamla byggnaderna, men tänk på att spåret ska korsas på särskilda övergångar. Mer om Nora Ervalla järnväglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Besök Järnvägsmuseet

Besök järnvägsmuseet i det gamla godsmagasinet. Förr i tiden lastades och vägdes godset här innan det gick vidare för transport ut i Sverige och världen. Besök utställningen med ånglok, vagnar, modelljärnväg och tidstypiska kläder. Museet visar även upp gamla minnen från järnvägens historia. Provsitt i en av vagnarna eller klättra upp i självaste loket.
Museet är stängd för säsongen, men håller öppet i samband med tågtrafik.
Öppet för gruppbokningar (min 4 personer), för mer info maila magnus.hellqvist@nora.se