Ta en tur till Alntorps Ö

Alntorps Ö är en populär plats under sommarmånaderna. Sedan ön i Norasjön donerades till staden1926 har den varit en oas för både Norabor och besökare.

Gå ombord på båten Plaskus och ta en kort tur (gratis förstås) över till båtbryggan på andra sidan sjön. Här kan du svalka dig med ett dopp i sjön, strosa bland fruktträden i genbanken eller bara njuta av Nora från sjösidan. På ön finns badstrand med bryggor och hopptorn, kiosk och grillplatser. För de
minsta finns en trollstig och vill du utforska ön finns en 3 km lång rundslinga.
Karta över Alntorps Ö Pdf Länk till annan webbplats.

Turer med M/S Plaskus

Båten M/S Plaskus avgår dagligen från stationsområdet under perioden 1 juni–31augusti, sedan helger till 10 september. Överfarten är kostnadsfri och tar ca 5 minuter. Båten Plaskus har slutat gå för säsongen.

Praktisk information:
Båten har 26 sittplatser
Brant trappa med fyra trappsteg. Räcke på vänster sida ner i båten.
Flytvästar finns till samtliga passsagerare vid nödsituation. Vill man använda flytväst vid överfarten får man ta med egen.
Två barnvagnar får tas med per överfart. Barnet får ej sitta i barnvagnen då den lyfts ombord.
Hundar får medtagas, kopplade.
Obervera att kaptenen har ansvaret för båten och passagerarna. Om kaptenen anser att resan inte kan genomföras på ett säkert sätt har han rätt att inte genomföra båtturen.

Alntorps Ö

Badplatsen. På badplatsen finns bryggor, ponton med hopptorn, omklädningshytt och toaletter.

Kiosken. I kiosken kan du köpa fika och glass, kaffe, läsk, godis och enklare förtäring. Uthyrning av minigolfklubbor och bollar. Betalning kontant eller med swish. Stängd för säsongen.

Minigolfbana. I anslutning till badplatsen finns en minigolfbana med 9 hål.
Pris för minigolf: vuxen 20 kr (fr 12 år), barn 10 kr. Stängt för säsongen.

Fritidsbanken. Under sommaren finns Fritidsbanken på ön. Av Fritidsbanken kan du låna vattenleksaker, strandleksaker, bollar, bandyklubbor, kubb, crocket, kanoter med mera. Mer info på fritidsbanken.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Promenadstigar. På ön finns en ca 3 km lång rundslinga som är skyltad från båtbryggan. För de minsta finns en trollstig i anslutning till badplatsen.

Genbanken. En genbank för bevarande av äldre fruktträd finns på södra delen av ön. Området är ett trevligt utflyktsmål och nås via en promenadväg från båtbryggan.

Grillplatser. På ön finns flera grillplatser som är fria att använda. Grillplatserna finns markerade på kartan ovan. Tänk på bradfaran och var försiktig med elden.

Tälta. Ta med tältet och sov över en natt på ön. Platser där det går bra att tälta finns utmärkta på kartan ovan. På ön gäller Allemansrätten, läs regler för tältning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Privat båt. På Alntorps Ö finns en gästbrygga där du kan lägga till med privat båt.

Hundar. Du är välkommen att ta med din hund till ön. Självklart håller du den kopplad och plockar upp efter den. På själva badplatsen är hundar inte välkomna men det finns andra platser där hundar kan gå ner till vattnet.